Zone Management

ZONE MANAGEMENT

Perfect in controle

Zone Management betekent dat de voertuigen kunnen voldoen aan de restricties en specifieke vereisten met betrekking tot hun geografische positie. De chauffeur wordt gewaarschuwd wanneer het voertuig een gedefinieerde zone binnenrijdt en het voertuig past zich automatisch aan zonder tussenkomst van de chauffeur.

Geografische zones creëren

U kunt kaartgrenzen instellen en deze downloaden naar de fleetmanagementsoftware van het voertuig om zo zones te creëren en aanbevelingen, regels en beperkingen toe te passen als voertuigen een zone binnengaan. Als de positie van het voertuig in real-time wordt gevolgd, waarschuwt het systeem de chauffeur bij het naderen van de zone.

Zonekenmerken

Aan elke zone worden kenmerken toegekend. Dit kan gaan om een maximumsnelheid, een tijdsduur of een schema waardoor andere parameters worden bepaald. Een zone kan gelden voor alle of sommige voertuigen in het wagenpark. De zones kunnen elkaar ook overlappen.

Stiltezones

In een stiltezone is het geluidsniveau beperkt ten gunste van de inwoners. Steden hanteren verschillende redenen voor het instellen van stiltezones, bijvoorbeeld rond woonwijken, recreatiegebieden of ziekenhuizen. Zone Management schakelt over naar de stille aandrijving voordat de bus de stiltezone inrijdt en weer terug naar de standaardwerking na het verlaten van deze zone.

Veiligheidszones

Elke straat in de stad en elke weg heeft een maximale snelheid. Door specifieke zones met lage snelheid aan te wijzen kan worden gezorgd dat de chauffeur zich altijd bewust is van de toegestane snelheid. Het systeem waarschuwt wanneer het voertuig boven de maximale snelheid komt. Ook kan de snelheid van het voertuig actief worden geregeld.

Zones met nuluitstoot

Een toenemend aantal steden beperkt het verkeer met verbrandingsmotoren in kwetsbare gebieden. Geofencing zorgt ervoor dat de verbrandingsmotor wordt uitgeschakeld en de elektromotor wordt ingeschakeld bij het binnenrijden van een zero-emissiezone. Op basis van verkeersgegevens van het voertuig wordt het energieverbruik berekend en voorspeld, zodat de elektrische aandrijving in de hele nuluitstoot-zone kan worden gebruikt.

Vereisten

Voor het gebruik van Zone Management moet Volvo Bus Fleet Management zijn geïnstalleerd.

Meer services

Chauffeursopleidingen

CHAUFFEURSOPLEIDINGEN

De chauffeur is uw visitekaartje

Een programma dat aangeeft waar verbeteringen nodig zijn en dat praktijktraining biedt voor chauffeurs van bussen en touringcars.

Chauffeursopleidingen
FLEET MANAGEMENT

FLEET MANAGEMENT

Online follow-up in real-time

Fleet Management zorgt voor kostenvermindering op basis van gedetailleerde en getotaliseerde real-time informatie over het voertuiggebruik.

Fleet Management
VEHICLE MANAGEMENT

VEHICLE MANAGEMENT

Verhoogde bedrijfstijd en efficiency

Met Vehicle Management van Volvo Bus krijgt u voor elk voertuig een individueel service- en onderhoudsplan voor maximale beschikbaarheid en kostenefficiency.

Vehicle Management
Volvo Bus

Volvo Bus

Neem contact op

Contact opnemen