Environmental Zones

 

ENVIRONMENTAL ZONES

Zero Emission Zones

Een speciale service voor elektrisch-hybride bussen. Met Environmental Zones kunt u een zone opgeven waar uw bussen volledig elektrisch rijden en de dieselmotor wordt uitgeschakeld. Dankzij emissievrije zones kunnen operatoren een bijdrage leveren aan de doelstellingen voor stedenbouw in schone en groene steden.

Elektrisch rijden

Elektrisch rijden - volautomatisch

In de emissievrije zone schakelt de elektrisch-hybride bus automatisch over op volledig elektrische aandrijving. De dieselmotor wordt volledig uitgeschakeld en draait zelfs niet stationair. Dit is een unieke functie van Volvo, die mogelijk is doordat alle hulpapparatuur elektrisch wordt aangedreven. Alles gebeurt dus automatisch. De chauffeur hoeft zelf niets te doen en kan dus niet vergeten over te schakelen.

Schonere stad

Technologie voor schonere steden

De luchtkwaliteit is een belangrijk probleem voor veel steden wereldwijd. In heel wat steden konden kritieke gebieden aangeduid worden, waar de uitstoot van lokale verontreinigende stoffen, zoals stikstofoxiden en deeltjes, beperkt moet worden. In dergelijke gebieden kan het openbaar vervoer dankzij elektrische en elektrisch-hybride bussen toch een goede service blijven leveren.

DOWNLOADS

Wilt u meer informatie? Klik op de links om de documenten te downloaden.

Factsheet Zone Management(PDF, 3.6 MB)

Gerelateerde onderwerpen

Safety Zone

Safety Zones

Met Volvo Safety Zones kunt u uw eigen gebieden definiëren waar de chauffeur erg goed moet opletten. In een dergelijke zone wordt de snelheid van het voertuig beperkt tot een waarde die u bepaalt. Bijvoorbeeld in de buurt van scholen, ziekenhuizen of andere gebieden waar andere weggebruikers dicht bij de route van de bus of touringcar komen. 

Lees meer
Coaching Zone

Coaching Zones

Volvo Coaching Zones is een extra functie voor de baanbrekende Volvo I-Coaching-service. Definieer coachingzones om de feedback af te stemmen op uw chauffeurs en hen te helpen voorzichtiger te rijden op veeleisende wegen.

Lees meer
Hoe kunnen wij u helpen?

Hoe kunnen wij u helpen?

Neem contact met ons op