FLEET MANAGEMENT

FLEET MANAGEMENT

Online FOLLOW-UP in real-time

Deze service die is gebaseerd op real-time gegevens, is speciaal ontwikkeld voor wagenparkbeheer bij bus- en touringcarbedrijven en biedt gedetailleerde informatie over ieder voertuig. Brandstofverbruik, emissies, rijprofielen, diverse technische waarschuwingen en gebeurtenissen, en gegevens over de positie worden gepresenteerd in overzichtelijke rapporten. De service is toegankelijk via een gebruiksvriendelijke toolbox via internet.

Online voertuigen

Fleet Management volgt verschillende dynamische parameters, technische gebeurtenissen en geografische posities. Gegevens worden opgeslagen in het netwerk aan boord en verzonden via GPRS. De informatie wordt opgeslagen in een database die een beveiligde verbinding heeft via internet. Voor de operator verloopt het systeem geheel via internet.

Rapporten

De informatie wordt op verschillende manieren gecompileerd. Met de rapporten kunt u de prestaties van elk voertuig volgen voor brandstofverbruik, emissies, stationair draaien, toerental, snelheid en acceleratie. De rapporten kunnen duidelijk verbanden aantonen tussen rijstijl, brandstofverbruik en slijtage aan het voertuig.

Rijprofiel

Het rijgedrag is wellicht de grootste afzonderlijke factor die van invloed is op het passagierscomfort en op het brandstofverbruik. Specifieke parameters geven aan wat de behoefte is voor training en wat mogelijke verbeteringsgebieden zijn. Bedenk dat voor het volgen van elke individuele chauffeur restricties kunnen gelden ter bescherming van de persoonlijke integriteit.

Waarschuwingen en gebeurtenissen

Bij de controle op het voertuiggebruik zijn technische gebeurtenissen zeer waardevolle indicatoren. Temperatuurwaarschuwingen, het aantal keren dat de deuren zijn geopend en verschillende meldingen leveren statistieken waarmee systematische en terugkerende problemen kunnen worden geïdentificeerd.

Positionering

Op basis van GPS-gegevens krijgt de verkeersleiding continu informatie over de positie van elk voertuig. Vertragingen en afwijkingen van de route vallen meteen op en ook kan worden bekeken of de planning wordt gevolgd.

Systeemvereisten

Fleet Management kan worden geïnstalleerd in alle bussen en touringcars van Volvo die zijn uitgerust met BEA2 en in elk voertuig met een FMS-gateway. De gebruikersinterface werkt via internet en elke klant moet zich abonneren op de gewenste services.

MEER SERVICES

Zone Management

ZONE MANAGEMENT

Perfect in controle

Zone Management betekent dat de voertuigen kunnen voldoen aan de restricties en specifieke vereisten met betrekking tot hun geografische positie.

Zone Management
I-COACHING

I-COACHING

Rijvaardigheid verhoogt de productiviteit

Bekwame chauffeurs zijn essentieel voor een efficiënte werkwijze. I-Coaching geeft uw chauffeurs directe feedback en richtlijnen voor efficiënter rijden.

I-Coaching
VEHICLE MANAGEMENT

VEHICLE MANAGEMENT

Verhoogde bedrijfstijd en efficiency

Met Vehicle Management van Volvo Bus krijgt u voor elk voertuig een individueel service- en onderhoudsplan voor maximale beschikbaarheid en kostenefficiency.

Vehicle Management
Volvo Bus

Volvo Bus

Neem contact op

Contact opnemen