Safety Zones

 

Safety Zones

Binnen veilige grenzen

Voorzichtig rijden is veilig rijden. Wilt u uw chauffeur helpen de voorschriften te volgen, dan kunt u zones met een vaste maximumsnelheid definiëren. In de zone kan het voertuig de vooraf ingestelde maximumsnelheid dan gewoon niet overschrijden.

Een kwestie van snelheid

Een kwestie van snelheid

Snelheid speelt een rol bij veel ongevallen. Het is bewezen dat, wanneer de snelheid verdubbelt, de remafstand vier keer langer is en het geweld van een botsing vier keer groter is. Een lagere snelheid is dus belangrijk voor de veiligheid. Op uw terrein kan een snelheidsbeperking ook onopzettelijke schade aan panelen, verlichting en achteruitkijkspiegels voorkomen.

Safety Zones aanmaken en beheren

Safety Zones aanmaken en beheren

Volvo Safety Zones maakt gebruik van technologie voor geofencing, waarbij we intelligente functies aan uw voertuig toevoegen. Deze oplossing is gemaakt in de gebruikersinterface van Fleet Management. U voert gewoon de grenzen van een zone in en stelt de maximumsnelheid in die u wilt toestaan. Zones in de buurt van scholen en openbare parken zijn voor de hand liggende toepassingen, maar dat geldt ook voor gevaarlijke stukken weg. En u kunt zoveel zones maken als u maar wilt.

Miniatuur film Safety Zones

Uitleg over Safety Zones

Met Safety Zones is de kans op ongevallen, verwondingen en schade kleiner.

Downloads

Wilt u meer informatie? Klik op de links om de documenten te downloaden.

Factsheet Fleet Management(PDF, 3.6 MB)

Gerelateerde onderwerpen

Coaching Zones

Coaching Zones

Volvo Coaching Zones is een extra functie voor de baanbrekende Volvo I-Coaching-service. Definieer coachingzones om de feedback af te stemmen op uw chauffeurs en hen te helpen voorzichtiger te rijden op veeleisende wegen.

Lees meer
Environmental zones

Environmental zones

Een speciale service voor elektrisch-hybride bussen. Met Environmental Zones kunt u een zone opgeven waar uw bussen volledig elektrisch rijden en de dieselmotor wordt uitgeschakeld. Dankzij emissievrije zones kunnen operatoren een bijdrage leveren aan de doelstellingen voor stedenbouw in schone en groene steden.

Lees meer
Hoe kunnen wij u helpen?

Hoe kunnen wij u helpen?

Neem contact met ons op