Busmodellen Volvo e-mobiliteit

Ons aanbod

E-MOBILITY OM STEDEN TE TRANSFORMEREN

Volvo biedt een volledige oplossing voor e-mobility, om steden te helpen 'zero cities' te worden. Deze oplossing is ontwikkeld en ontworpen in nauwe samenwerking met elke stad en streeft ernaar uitstoot, geluidsoverlast, files en ongevallen tot nul te herleiden. Een oplossing van Volvo voor e-mobility omvat efficiënte elektrische bussen, relevante diensten, laadinfrastructuur met een open interface en implementatie. 

Volvo elektrische bussen

Dummy

Volvo 7900 Electric Hybrid

De Volvo 7900 Electric Hybrid legt 70% van de route af op elektriciteit, bespaart 60% van uw energiekosten en reduceert de CO2-uitstoot met 75%. In dit model wordt dezelfde technologie voor de aandrijving gebruikt als in de Volvo 7900 Hybrid, wereldwijd het toonaangevende busmodel dat garant staat voor ongeëvenaarde beschikbaarheid en betrouwbaarheid.

Volvo 7900 Electric Hybrid
Volvo 7900 Electric

Volvo 7900 Electric

De Volvo 7900 Electric is veel meer dan de zoveelste elektrische bus. Met dit model kunt u niet alleen uw openbaar vervoer, maar ook uw volledige stad op een duurzame manier uitbouwen. Nul uitstoot. Nul geluidsoverlast. De Volvo 7900 Electric kan letterlijk overal rijden, langs oude en nieuwe routes.

Volvo 7900 Electric
Volvo 7900 Electric Articulated

Volvo 7900 Electric Articulated

In de gloednieuwe Volvo 7900 Electric Articulated is er ruimte voor maar liefst 150 passagiers. In combinatie met de beste klimaatregeling en het minste geluid ooit in een Volvo, biedt dit model een compleet nieuwe kijk op efficiënt openbaar vervoer met nul geluidsoverlast en nul emissies.

Volvo 7900 Electric Articulated
Flexibel laden

Flexibel laden

Elke route is anders. De afstand, het aantal passagiers, het weer en de topografie zijn allesbepalend. Daarom biedt Volvo de diverse laadmethodes, voor maximale flexibiliteit bij het laden. Onze elektrische bussen zijn geschikt voor snelladen onderweg, maar ook voor laden met een CCS-stekker. Op die manier kunt u de laadtijden en het vereiste vermogen optimaliseren en afstemmen op uw planning en de logistiek van uw vloot.

Zone Management

Ons aanbod voor e-mobiliteit bestaat uit een aantal verbonden diensten, waaronder Zone Management. Hiermee past de bus zich automatisch aan de lokale verkeersregels aan en houdt hij dus rekening met emissie-, geluids- en veiligheidszones met snelheidsbeperkingen.

Dummy

Safety Zones

Met Volvo Safety Zones kunt u uw eigen gebieden definiëren waar de chauffeur al erg goed moet opletten. In een dergelijke zone wordt de rijsnelheid automatisch beperkt tot een snelheid die u bepaalt, bijvoorbeeld in de buurt van scholen en ziekenhuizen of op uw terrein.

Dummy

Environmental zones

Dankzij emissievrije zones kunnen operatoren een bijdrage leveren aan de doelstellingen voor stedenbouw in schonere steden. Met onze Environmental Zones-service kunt u een zone opgeven waar uw Volvo Electric Hybrid-bus volledig elektrisch rijdt.

silent zone

Stiltegebieden

Met de stille elektrische bussen van Volvo blijft geluidsoverlast zo veel mogelijk beperkt. Ze kunnen dan ook overal gebruikt worden: in stiltegebieden, in gevoelige zones, in woonwijken, 's nachts zonder de omwonenden wakker te maken. Ze kunnen zelfs stoppen bij terminals binnenshuis.

Volvo Turnkey

Volvo Turnkey is een totaaloplossing met voertuigen, batterijcontract, herstelling en onderhoud, opvolging van de bus en projectbeheer. Volvo neemt alle onderhoud voor zijn rekening, zowel van de voertuigen als de batterijen, tegen een vaste maandelijkse kostprijs. U krijgt een gegarandeerde werking tegen een vaste kostprijs per km.

Volvo 7900 Electric in het verkeer

De hele dag beschikbaar

Capaciteit en beschikbaarheid spelen een doorslaggevende rol bij alle busactiviteiten. Een Volvo Turnkey Contract garandeert beschikbaarheid en rijtijd, wat dus ook gunstig is voor uw winstmarge.

Sleutel overhandigen

Gegarandeerde werking tegen een vaste kostprijs per km

Een Volvo Turnkey Contract biedt gegarandeerde, geplande beschikbaarheid van voertuigen in topconditie, die klaar zijn om te rijden tegen een vaste prijs per km.

Volvo 7900 Electric die laadt bij de bushalte

Voertuigen, infrastructuur en onderhoud

Volvo Turnkey is een uitgebreide oplossing met voertuigen, zonebeheer, infrastructuur en uitvoering.

Projectbeheer

Projectbeheer

De omschakeling van openbaar vervoer op diesel naar elektrische bussen kan een complexe taak zijn. Bij Volvo krijgt u projectbeheer, wat voor een vlotte en efficiënte implementatie zorgt. We hebben heel wat ervaring met simulaties van verschillende routes en hoe u de laadvolgorde kunt bepalen voor maximale beschikbaarheid en efficiëntie. Dankzij onze uitgebreide ervaring met samenwerken met leveranciers van laadoplossingen, kunnen we bovendien garanderen dat laadstations op een optimale manier geplaatst en geïmplementeerd worden.

Klaar voor de toekomst

Klaar voor de toekomst

Met Volvo heeft uw stad een partner die klaar is voor de toekomst. Onze expertise omvat alle knowhow en ervaring binnen de Volvo Group, met een uitgebreide basis van voertuigen en diensten. E-mobility met Volvo opent de deur naar nieuwe mogelijkheden.. Opladen, verbinding en automatisering zijn de bouwstenen waarmee we veilige, efficiënte en aantrekkelijke toekomstgerichte transportnetwerken kunnen creëren. De nieuwe manier om openbaar-vervoersystemen te ontwerpen vraagt om nieuwe bedrijfsmodellen waarbij steden hun operationele en financiële risico's kunnen reduceren.

VOEG MEER NULLEN TOE AAN UW ACTIVITEITEN

Handing over keys

Nul investeringskosten

Met een Volvo Turnkey Contract hoeft u geen enkele bus meer te kopen. Wat u wel krijgt, is gegarandeerde, geplande beschikbaarheid van bussen in topconditie, tegen een vaste kostprijs per kilometer. Op die manier behoudt u uw bedrijfskapitaal en cashflow, met vaste operationele kosten.

Volvo Turnkey
Volvo 7900 Electric in traffic

Nul stilstand

Met onze Turnkey-oplossing neemt Volvo alle onderhoud van de bussen en beheer van accu's voor zijn rekening, voor gegarandeerde beschikbaarheid. Met Zone Management kan de bus bovendien automatisch omschakelen naar een ingestelde maximumsnelheid, zelfs op uw terrein. Zo wordt de kans op ongevallen kleiner en wordt ongewenste, dure stilstand zo veel mogelijk beperkt.

Volvo Turnkey
Driver

Nul personeelsverloop

Een elektrische bus van Volvo biedt de allerbeste werkomstandigheden voor de chauffeur. Ergonomie van topklasse, weinig geluid binnenin en Volvo Dynamic Steering staan alle garant voor moeiteloos manoeuvreren, vooral op rotondes en in scherpe bochten. VDS vermindert de stress op de nek en schouders van de chauffeur. Dat zorgt dan weer voor minder ziektedagen en lagere revalidatiekosten.

Comfort voor chauffeurs