Creëer uw Zero City met Volvo Buses

E-mobility

MAAK UW ZERO CITY MET VOLVO

Steden over de hele wereld staan voor grote uitdagingen op het vlak van luchtkwaliteit, omgevingslawaai en druk verkeer. Bij Volvo zijn we ervan overtuigd dat we een verschil kunnen maken. Hoe? Dankzij duurzame transportoplossingen. We willen steden helpen om 'zero cities' te worden met nul uitstoot, nul geluidsoverlast, nul ongevallen en nul files. Hiervoor doen we een beroep op een volledige e-mobility oplossing en efficiënte elektrische bussen. Onze ervaring met de toepassing daarvan maar ook toekomstbestendige technologieën vormen de sleutel tot succes.

Volvo Buses Zero City Manifesto video

Bekijk de video
Dummy

Nul emissies

Het vervoer van personen in onze steden heeft een enorme impact op onze levenskwaliteit en het milieu. Meer dan 90% van de wereldbevolking woont in een gebied waar de WGO-richtlijn voor gezonde luchtkwaliteit wordt overschreden. Bij Volvo zijn we ervan overtuigd dat ons e-mobility aanbod van emissieloze en stille elektrische bussen bijdraagt tot de oplossing. Door hun nuluitstoot kunnen deze bussen in gevoelige gebieden en milieuzones worden ingezet om de CO2-uitstoot en de luchtvervuiling tegen te gaan.

Dummy

Nul geluid

Geluidsoverlast staat hoog op de agenda van zo goed als elke stad. De gevolgen van teveel lawaai voor de publieke gezondheid zijn goed gedocumenteerd. Daarnaast worden we ons meer bewust van de aanzienlijke kosten die omgevingslawaai met zich meebrengt. Onze stille elektrische bussen beperken de geluidshinder tot een minimum. Dit wil zeggen dat ze 24/7 op elke locatie kunnen rijden: in stille zones of s nachts in woonwijken zonder de slaap van de bewoners te verstoren. Ze kunnen zelfs in binnenterminals stoppen.

Dummy

Nul ongevallen

Alles bij Volvo begint met veiligheid. Het maakt deel uit van ons DNA en we hebben een duidelijke visie over veiligheid: we streven naar nul ongevallen met Volvo-producten. Onze volledige e-mobility oplossing bestaat uit verbonden managementdiensten en elektrische bussen met geavanceerde veiligheidstechnologieën. Zo willen we steden een hand reiken om de doelstelling van nul verkeersongevallen te behalen. Safety Zones, Pedestrian and Cyclist Detection, Electronic Stability Program en veiligheidsgordels op alle stoelen zijn maar een paar voorbeelden van hoe we dit willen waarmaken.

Dummy

Nul files

Druk stadsverkeer is over de hele wereld een steeds groter probleem. Het zorgt niet alleen voor een slechte luchtkwaliteit, omgevingslawaai en milieustress, maar leidt ook tot files waardoor mensen dag in dag uit urenlang onderweg zijn. Om onze straten zo efficiënt mogelijk te gebruiken, moeten we ons samen in groep verplaatsen. Volvo biedt elektrische bussen voor een groot aantal reizigers aan. We ontwikkelden een aantrekkelijk openbaar vervoersmiddel gemaakt door mensen voor mensen. Zo helpen we om het aantal auto's in de stad te verminderen en spannen we ons samen in om voorgoed komaf te maken met files.

Creëer uw Zero City met Volvo Buses

Bekijk de video

Volledige e-mobility oplossing

Volvo biedt een volledige e-mobility oplossing voor de Europese markt aan die in nauwe samenwerking met elke stad is ontwikkeld en ontworpen. Efficiënte elektrische bussen, relevante diensten, laadinfrastructuur met een open interface en implementatie. Bij een Volvo Turnkey-oplossing wordt niets over het hoofd gezien. Een ander groot voordeel: steden moeten niet wachten, maar kunnen geleidelijk aan overstappen naar e-mobility, traject per traject.

Dummy

Volledig aanbod elektrische bussen

Voor Europa hebben we een volledig aanbod elektrische bussen met een hoge efficiëntie, waaronder een elektrische hybridebus, een 100% elektrische bus en binnenkort ook een gloednieuwe elektrische gelede bus. Ze bieden dezelfde troeven: flexibel laden, klantspecifieke batterijopties en dezelfde reizigerscapaciteit als klassieke bussen.

Dummy

Zone Management

Ons e-mobility aanbod bestaat uit een aantal verbonden diensten, waaronder Zone Management. Hiermee past de bus zich automatisch aan de lokale verkeersregels aan en houdt hij dus rekening met emissie-, geluids- en veiligheidszones met snelheidsbeperkingen.

Dummy

Simulaties en implementatie

Omdat de lengte van het bustraject, de frequentie, de capaciteit en de lokale verkeersregels in elke stad anders zijn, biedt Volvo verschillende e-mobility oplossingen aan. Volvo is zeer ervaren in de simulatie en implementatie van elektrische busnetten in een aantal steden. Voor de laadinfrastructuur werken we samen met de gekozen leverancier en energieaanbieder van de stad.

Dummy

Volvo Turnkey

Dankzij een Volvo Turnkey-oplossing heeft u gegarandeerde diensten voor een bepaalde kost per km. We bepalen in onderling overleg de voorwaarden en capaciteitsvereisten van de specifieke trajecten. Daarna stellen we een all-inoplossing voor met inbegrip van voertuigen, infrastructuur, batterijbeheer, projectbeheer, waarbij Volvo instaat voor het onderhoud en de reparaties van de voertuigen tegen een vaste maandelijkse kost. Zo kunt u rekenen op betrouwbare en altijd beschikbare voertuigen.

Dummy

Klaar voor de toekomst

Hoe maak je het openbaar vervoer in een stad klaar voor de toekomst? Volvo is al vele jaren een pionier in de ontwikkeling van e-mobility oplossingen en binnen de hele Volvo Group kunnen we terugvallen op een uitgebreide expertise. We werken nauw samen met toonaangevende steden in de implementatie van duurzame en toekomstbestendige elektrische bussystemen. Open standaards zijn een belangrijk voorbeeld van hoe we toekomstbestendige technologieën willen veiligstellen. Een ander belangrijk onderdeel zijn de geavanceerde en verbonden producten en diensten van Volvo. Ze voldoen aan de nieuwe regelgevingen en zijn geschikt voor een stapsgewijze automatisering.

Zero City-simulator

Zero City-simulator

Creëer uw Zero City

Nieuws & verhalen

België gaat door met het elektrificeren van het openbaar vervoer - Volvo Bus ontvangt order voor 64 hybride bussen

Volvo Bus heeft opnieuw een grote order voor elektrische bussen ontvangen van de Belgische vervoersbedrijf OTW. De order voor 64 bussen is de grootste order tot nu toe voor Volvo's nieuwste zelfladende hybride-elektrische bus, de Volvo 7900 ...

De luchtreiniger helpt touringcarbedrijven hun werk weer op te pakken

De ECO3-luchtreiniger produceert ozongas en is een van de meest effectieve manieren om chauffeurs en passagiers te beschermen tegen bacteriën en virussen. Hellbergs Buss in Zweden en Meurer Touristik in Duitsland zijn twee bedrijven die de ...

Volvo Buses

Interesse in de Zero City?

Neem contact met ons op