Relax in Volvo Safety

Relax in Volvo Safety

Bij Volvo stellen we veiligheid altijd voorop. Het zit in ons DNA. Met de nieuwe Volvo 9000-reeks maken we een volgende stap.

Stel uw eigen Safety Zones in

Stel uw eigen Safety Zones in

Dankzij de unieke Volvo Safety Zones biedt u de chauffeur, passagiers en andere weggebruikers een betere algemene veiligheid. Met deze service stelt u een maximale snelheid in voor bepaalde geografische gebieden of wegen. Zodra de chauffeur de zone binnenrijdt, krijgt hij een waarschuwing op het dashboard en past de touringcar automatisch de ingestelde maximale snelheid toe. Dit is vooral handig in stadscentra, bij eindbestemmingen, vlakbij thuis of op gevaarlijke delen van de snelweg.

Geavanceerde chauffeursondersteuning

Geavanceerde chauffeursondersteuning

Superieure veiligheid staat centraal in elk aspect van de nieuwe Volvo 9000-reeks. Geavanceerde ondersteuningssystemen helpen de chauffeur ongevallen te voorkomen. Het unieke Volvo Dynamic Steering (VDS) zorgt voor meer stabiliteit bij hogere snelheden en verlichting bij veel sturen. Het nieuwe Driver Alert Support detecteert als u afgeleid bent en geeft een waarschuwing wanneer het tijd is om een pauze te nemen. Coaching Zones helpt de algemene chauffeursprestaties en veiligheid te verbeteren.

Driver Alert Support

Driver Alert Support

Dit intelligente systeem volgt uw rijgedrag op. Bij vermoeidheid wordt u gewaarschuwd door een geluidssignaal en een boodschap in het chauffeursdisplay.

Volvo Dynamic Steering

Volvo Dynamic Steering

Het unieke Volvo Dynamic Steering (VDS) zorgt voor meer stabiliteit bij hogere snelheden en verlichting bij veel sturen. Zo worden de nek en schouders van de chauffeur minder belast.

Collision Warning met Emergency Brake

Collision Warning met Emergency Brake

Detecteert voorliggers en waarschuwt de chauffeur bij een mogelijke botsing. Het voertuig remt automatisch indien de waarschuwing wordt genegeerd.

Lane Keeping Support

Lane Keeping Support

Houdt de rijstrookmarkeringen in de gaten en waarschuwt de chauffeur als hij op het punt staat de rijstrook onbedoeld te verlaten.

I-Coaching

I-Coaching

Geeft onmiddellijke feedback op het display om de chauffeur te helpen veiliger, zuiniger en comfortabeler te rijden.

Coaching Zones

Coaching Zones

Haal nog meer voordeel uit I-Coaching door limietwaarden voor toegestane parameters in geografische zones op te geven, zoals de snelheid.

Adaptive Cruise Control

Adaptive Cruise Control

Detecteert een langzamer rijdende voorligger en past uw snelheid aan zodat u op een veilige afstand blijft rijden.

Uitstekend zicht

Uitstekend zicht

De nieuwe chauffeursomgeving biedt een superieur zicht. Via een glazen paneel in het voordeur ziet u voetgangers, fietsers en motorfietsen die zich naast de touringcar bevinden.

Volvo Alcolock

Volvo Alcolock

De chauffeur moet een ademtest doen om de motor te starten. Indien de maximale waarden worden overschreden, wordt de motor geblokkeerd om rijden onder invloed te voorkomen.

Filmpje over veiligheid

Baanbrekende beschermingssystemen

Volvo baant de weg in de ontwikkeling van voertuigconstructies, interieurvoorzieningen en veiligheidssystemen. Ze zorgen voor een maximale bescherming en beperken eventuele verwondingen bij een botsing tot een minimum. De nieuwe Volvo 9000-reeks beschikt over een versterkte constructie vooraan om chauffeur en begeleider een betere passieve veiligheid te bieden.

Front Impact Protection System

Front Impact Protection System

Bij een botsing bieden het nieuwe ontwerp en de versterkte structuur aan de voorkant een veel betere bescherming bij verschillende frontale aanrijdingen. Ook wordt er meer energie geabsorbeerd.

Knee Impact Protection System

Knee Impact Protection System

Energieabsorberende panelen achter het dashboard verminderen het risico op verwondingen aan de knieën en benen van de chauffeur bij een frontale aanrijding.

Front Underrun Protection System

Front Underrun Protection System

Bij een frontale aanrijding met een personenwagen worden de chauffeur en inzittenden in de auto beter beschermd dankzij het unieke ontwerp.

Relax in Volvo Safety
Safely seated

Safely seated

De passagiersstoelen zijn voorzien van kreukelzones en hebben geen scherpe randen. Ze hebben ook tweepunts- of driepuntsgordels.

Kinderveiligheid

Kinderveiligheid

Alle passagiersstoelen kunnen worden uitgerust met een geïntegreerd, achterwaartsgericht kinderzitje of een zitverhoger.

Achteruitrijcamera

Achteruitrijcamera

Minimaliseert het risico op een ongeval bij achteruitrijden. Nieuwe verlaagde positie voor gemakkelijk reinigen en onderhouden.

De nieuwe Volvo 9000-reeks

De nieuwe Volvo 9000-reeks

Comfort, veiligheid, rijeigenschappen en productiviteit zijn de hoekstenen van het nieuwe touringcaraanbod van Volvo.

De nieuwe Volvo 9000-reeks