Totale prestaties

Comfort staat centraal

Bij een Volvo-touringcar gaat het om veel meer dan alleen motorvermogen. De prestaties hebben rechtstreeks invloed op het comfort van de passagiers, de rijstijl en de algemene reiservaring. De motor levert moeiteloos een hoog vermogen en koppel, en samen met de 12-traps I-Shift-transmissie en de Volvo Dynamic Steering staat ze garant voor een vlotte rit bij een hogere gemiddelde snelheid. Uiteindelijk zijn de tevredenheid van de passagiers en uiteraard de bedrijfsresultaten de werkelijke maatstaven voor de prestaties van een touringcar.

Chauffeursprestaties

Chauffeursprestaties

Het begint bij de chauffeur: comfort van de passagiers, veiligheid, brandstofverbruik en, ten slotte, de levenscycluskosten van het voertuig. Alles hangt af van de vaardigheden en bekwaamheid van de chauffeur. Volvo helpt echter een handje op diverse manieren. We ontwierpen het chassis, de aandrijflijn en de bestuurderscabine op zo'n manier dat de chauffeur de volledige controle over het voertuig in handen heeft, zonder toegevingen te doen op het vlak van comfort. Daarnaast bieden we geavanceerde chauffeursopleidingen aan, maar ook een op telematica gebaseerde opvolging en directe feedback. Zo kan de chauffeur steeds beter presteren.

Motor van het juiste formaat

Motor van het juiste formaat

Motortechnologie van Volvo staat garant voor meer vermogen en minder gewicht. De Volvo D11K combineert 460 pk en een hoog koppel met een uitmuntende brandstofefficiëntie.

I-Shift-transmissie

I-Shift-transmissie

Onze legendarische transmissie combineert vlotte en precieze schakelingen met een hoge gemiddelde snelheid en uitstekende rijeigenschappen.

I-Coaching

I-Coaching

Dit dashboardsysteem geeft de chauffeur rechtstreeks feedback over zijn rijprestaties. Eenvoudig en efficiënt!

VDS

Filmpje over VDS
Voertuigstructuur

Voertuigstructuur

De nieuwe Volvo-touringcarreeks beschikt over een nieuw constructie-ontwerp met een sandwichdak. Het dak is ruim 250 kg lichter dan voorheen, waardoor het laadvermogen groter is en het zwaartepunt lager ligt. Het resultaat? Een grotere stabiliteit op de weg en een comfortabelere rit voor de passagiers.

De nieuwe Volvo 9000-reeks

De nieuwe Volvo 9000-reeks

Comfort, veiligheid, rijeigenschappen en productiviteit zijn de hoekstenen van het nieuwe touringcaraanbod van Volvo.

De nieuwe Volvo 9000-reeks