Scandinavisch design

Scandinavisch design

Een holistische designfilosofie is het geheim achter de kenmerkende persoonlijkheid en inherente functionaliteit van de nieuwe Volvo 9000-reeks. Een evolutie van onze sterke traditie in Scandinavisch design, met de kernwaarden van veiligheid, zorg voor het milieu en kwaliteit als basis.

Design als uitdrukking van kwaliteit

Design als uitdrukking van kwaliteit

“Bij het ontwerp van de nieuwe Volvo 9000-reeks had ik drie duidelijke doelen”, zegt Dan Frykholm, designdirecteur. “Voor het ontwerp van de buitenkant wilde ik een duidelijke Volvo-merkidentiteit en brandstofefficiëntie combineren. De chauffeursomgeving moest kwaliteit uitstralen met een focus op controle. Daarnaast wilde ik een echt comfortabel en eersteklas interieur creëren, waarin de passagiers zich ontspannen en veilig kunnen voelen en genieten van de rit. We zijn enorm trots op het resultaat.”

Scandinavisch design
Volvo-lichten in V-vorm

Volvo-lichten in V-vorm

De Volvo 9000-reeks beschikt over krachtige koplampen met geïntegreerde dagrijverlichting in typische V-vorm. Een sterk identiteitskenmerk.

Vriendelijk en betrouwbaar

Vriendelijk en betrouwbaar

Het logo, de V-vormige lichten en de bumper zorgen voor een vriendelijk en betrouwbaar voorkomen. Een uitnodigende uitdrukking van competentie.

Aerodynamisch en zuinig

Aerodynamisch

De afgeronde voorkant, strakke zijkanten en kenmerkende hoeken achteraan dragen bij tot een uitstekende aerodynamica en verminderd brandstofverbruik.

Chauffeursomgeving

Chauffeursomgeving

Volvo staat bekend om zijn ergonomie van wereldklasse en de nieuwe Volvo 9000-reeks bouwt voort op dit erfgoed. In de nieuwe chauffeursomgeving ligt de nadruk op controle en comfort. De indeling is rustgevend met vloeiende lijnen en intuïtieve bedieningsgroepen. De meters zijn duidelijk zichtbaar en alles is binnen handbereik.

De nieuwe Volvo 9000-reeks

De nieuwe Volvo 9000-reeks

Comfort, veiligheid, rijeigenschappen en productiviteit zijn de hoekstenen van het nieuwe touringcaraanbod van Volvo.

De nieuwe Volvo 9000-reeks