Volvo 9700DD

Ontdek de Volvo 9700 DD

Eén blik is voldoende. De Volvo 9700 dubbeldekker is uniek. Hij is groot, maar tot in kleinste details uitgedacht. Typisch Volvo. Bovendien leent hij zich perfect als eersteklas touringcar of voor efficiënt lijnvervoer. Hij biedt massa's rijplezier, zowel voor de chauffeur als voor de passagiers!

Chauffeur

Ontworpen rondom de chauffeur

In de Volvo 9700 DD kan de chauffeur rekenen op de allerbeste werkplek in een dubbeldekker. De bestuurdersplaats is ergonomisch, doelgericht en comfortabel ingericht. Dankzij het verhoogde platform ziet de chauffeur niet alleen beter, maar is hij ook beter beschermd. Met de verstelbare geveerde stoel kan elke chauffeur zijn of haar ideale zitpositie zelf regelen. Het gebogen dashboard omvat gemakkelijk afleesbare instrumenten en alle bedieningen zijn binnen handbereik. Bovendien kunt u de zijspiegels laten vervangen door achteruitkijkcamera's. Wenst u nog meer gemak en veiligheid? U kunt de Volvo 9700 DD uitrusten met een 360° camerasysteem om elk detail rondom het voertuig te spotten. Of wat dacht u van Blind Spot Detection? Dit systeem waarschuwt de chauffeur indien er zich een voetganger, fietser of motorrijder in een dode hoek bevindt.

Welkom aan boord

Welkom aan boord

De twee brede deuren geven toegang tot een ruim en aangenaam interieur. De verlaagde vloer biedt voldoende ruimte voor maximaal 25 zitplaatsen. Uiteraard kan er ook een ruimte voor rolstoelgebruikers worden voorzien. Boven het hoofd kunnen de passagiers hun persoonlijke spullen opbergen in de ruime bagagecompartimenten. Ook zijn er gebruiksvriendelijke service sets voorzien. U hebt de keuze uit verschillende toiletmogelijkheden en keukeninrichtingen. Een keuken met of zonder koelkast, koffiemachine en microgolfoven ... alles kan.

Meer comfort

Meer comfort

Via twee comfortabele trappen die zich meteen aan de ingangen bevinden, gaan de passagiers vlot naar de bovenverdieping. Hier worden ze aangenaam verrast door de lichte en ontspannende inrichting. Het optionele panoramadak over de volledige buslengte geeft een open, ruim gevoel. Uw passagiers nemen plaats in comfortabele Volvo-zetels die door vele klanten als de comfortabelste op de markt worden beschouwd. Er zijn ruime bagagecompartimenten en gebruiksvriendelijke service sets voorzien. Daarnaast kunt u USB- en 230V-aansluitingen toevoegen voor het opladen van mobiele telefoons en apparaten.

Dak met venster of 360° zichtNeem een 360° tour van de 9700 DD

Start de 360° tour
Superieure klimaatregeling en entertainment

Superieure klimaatregeling en entertainment

In de Volvo 9700 DD reist u in alle comfort. Het perfecte binnenklimaat en de uitgebreide infotainmentsystemen dragen hier zeker aan bij! Van ijskoude winters tot bloedhete zomers en alles daartussen ... De krachtige klimaatregeling garandeert zelfs bij de meest extreme temperaturen optimaal comfort. Het geïntegreerde infotainmentsysteem kan aan uw specifieke vereisten worden aangepast. De door u gekozen systemen hebben een gebruiksvriendelijke locatie en opstelling, en zijn eenvoudig te bedienen door de chauffeur en begeleider.

 Bagageruimte

Inladen en wegwezen

De Volvo 9700 DD heeft nog meer opbergruimte. Naast de bagagecompartimenten op beide verdiepingen heeft deze dubbeldekker voortaan een grotere ruimte onder de trap aan de voorkant. Grotere spullen worden veilig opgeborgen in de bagageruimte van maximaal 8 m³ van de Volvo 9700 DD. Het in- en uitladen is extra gemakkelijk dankzij de grote luiken met scharnieren aan de bovenzijde en een brede deur met zijscharnieren en handige treden.

Close-up van voorkant

Reizen in Volvo Safety

Wanneer u reist in een Volvo-touringcar, bent u in veilige handen. Onze actieve veiligheidssystemen helpen gevaarlijke situaties te voorkomen. Mocht er zich toch een ongeval voordoen, dan beperken de beschermende veiligheidsfuncties de impact ervan tot een minimum. In elke Volvo primeert veiligheid. Veiligheid was en blijft een strategische kernwaarde voor ons merk.

Lane Keeping Support

Lane Keeping Support

Houdt de rijstrookmarkeringen in de gaten en waarschuwt de chauffeur als hij op het punt staat de rijstrook onbedoeld te verlaten.

Lane Keeping Support
Driver Alert System

Driver Alert System

Veilig rijden begint bij de chauffeur. Het Driver Alert System detecteert wanneer u afgeleid of vermoeid bent en waarschuwt u wanneer het tijd is voor een pauze.

Driver Alert System
Veiligere chauffeurspositie

Veiligere chauffeurspositie

In de Volvo 9700 DD zit de chauffeur op een verhoogd platform en dus verder van de voorkant van de bus. In deze positie ziet hij niet alleen beter maar is hij ook beter beschermd.

Close-up van koplamp

Een Volvo tot in de kleinste details

De Volvo 9700 DD is groot, maar tot in kleinste details uitgedacht. Typisch Volvo. Dankzij de koplampen in V-vorm, de unieke zijkant en het dynamische, gestroomlijnde design ziet u al van ver dat deze dubbeldekker een Volvo is. Hij ademt puur rijplezier, zowel voor de chauffeur als voor de passagiers! Voor en achter heeft hij duidelijke designdetails van onze premium touringcars overgenomen. Zijn vormgeving staat garant voor comfort en veiligheid. Kortom, de Volvo 9700 DD hoort helemaal thuis in onze Volvo-touringcarfamilie.

Motor

Volvo-aandrijving met HVO en biodiesel

Chauffeurs zullen de krachtige Volvo-motor van 11 liter met een vermogen van 460 pk en een koppel van maar liefst 2200 Nm zeker waarderen voor zijn comfortabele en moeiteloze rijprestaties. Hij is zeer zuinig in gebruik en werkt bovendien ook op fossielvrije HVO-diesel en B100-biodiesel (KME). De aandrijving is voorzien van onze legendarische I-Shift. Deze transmissie combineert vlotte en precieze schakelingen met een hoge gemiddelde snelheid en uitstekende rijeigenschappen.

Neem contact met ons op

Hoe kunnen wij u helpen?

Neem contact met ons op