VOLVO 7900 S-CHARGE

Een nieuwe kijk op elektromobiliteit

Volvo Bus stelt zijn laatste nieuwe aanwinst voor e-mobiliteit voor. Via de connected service Zone Management rijdt dit model volledig elektrisch bij bushaltes, in stelplaatsen en in emissievrije zones. Daarvoor is er zelfs geen oplaadinfrastructuur nodig. Dankzij onze volledig hybride aandrijving die al decennia lang uitstekend presteert, bespaart deze bus enorm veel brandstof en stoot veel minder emissies uit. De betrouwbaarheid en kwaliteit zijn hetzelfde gebleven, maar de automatische oplaadfuncties en flexibiliteit zijn nieuw. Net als de naam. Wij nodigen u uit om de Volvo 7900 S-Charge te ontdekken.

zero emission capabilities

Emissievrij rijden

Per definitie is de Volvo 7900 S-Charge een HEV, een hybride elektrisch voertuig. Deze bus wordt automatisch opgeladen en kan volledig op elektriciteit rijden, in tegenstelling tot de zogenoemde mild-hybrides. De bus kan in alle stilte en zonder enige uitstoot stoppen, stationair draaien en vertrekken bij bushaltes. In bepaalde zones kan dit model een kilometer lang volledig elektrisch rijden met snelheden tot 50 km/u, afhankelijk van de lokale omstandigheden.

Ontdek de mogelijkheden van Zone Management
woman at bus stop
holding tablet fleet management

Zuinig en milieuvriendelijk

De beste manier om minder emissies te produceren is brandstof te besparen. Dat is precies wat de Volvo 7900 S-Charge te bieden heeft. Het brandstofverbruik en de CO2-emissies worden maar liefst tot 39% gereduceerd. Voeg daar nog NOx en roetdeeltjes aan toe en je krijgt een besparing van bijna 50%. Bovendien is de Volvo 7900 S-Charge gecertificeerd voor elk mengsel tot 100% biobrandstof, waardoor de koolstofvoetafdruk nog kleiner wordt.

uptime passenger

DE NUMMER 1 IN BESCHIKBAARHEID

De beschikbaarheidsresultaten van de Volvo 7900 S-Charge zijn beter dan die van alle andere hybridebussen en doen zelfs niet onder voor de beste dieselbus. Het zal dus geen verrassing zijn dat er zeer veel vraag naar deze bussen is onder exploitanten en aanbieders van openbaar vervoer in grote steden. Tot nu toe hebben meer dan 40 commerciële klanten uit meer dan 25 landen vele miljoenen kilometers gereden met hybridevoertuigen van Volvo.

driving performance vds

Revolutionaire rijprestaties

Met Volvo Dynamic Steering wordt de bus besturen kinderspel. Dankzij dit systeem worden de nek, schouders en armen van de chauffeur veel minder belast, waardoor er ook minder verwondingen optreden. Met VDS biedt u uw chauffeurs een veel betere en aangenamere werkomgeving. Daarnaast kunt u rekenen op veel minder ziektedagen en revalidatiekosten.

Volvo S-Charge on the road
Carbon footprint in g/km of different drivelines for 12 m buses in average city traffic

Op weg naar nul emissies

De Volvo 7900 S-Charge wordt automatisch opgeladen en werkt zonder oplaadinfrastructuur. Dit model kan dan ook bussen met benzine- of dieselmotor op elke route vervangen. Met Zone Management van Volvo kunt u emissievrije zones en veiligheidszones instellen, om de ecologische impact en de kans op incidenten verder te verkleinen. Alle bussen zijn verbonden en geautomatiseerd ten bate van uw stad. Deze capaciteiten maken deel uit van onze visie voor schone steden zonder emissies, lawaai, ongevallen en files. We weten dat vele steden onze visie delen en dat deze visie nog niet van vandaag op morgen realiteit zal worden. Daarom bieden we oplossingen voor elke fase op weg ernaartoe.

Volvo S-Charge

Meer ruimte voor passagiers

In de Volvo 7900 gelede S-Charge is de passagierscapaciteit uitgebreid naar 154 passagiers. Dat is vier passagiers meer dan bij ons vorige gelede dieselmodel en de hoogste capaciteit van alle beschikbare hybridevoertuigen. Brandstofefficiency en productiviteit worden hiermee naar een ongekend nieuw niveau getild.

VOORZIENINGEN

The smarter engine

De slimmere aandrijving

De Volvo I-Sam aandrijving bestaat uit een elektromotor van 110 kW, een Euro 6 dieselmotor van 5 liter op maat en de Volvo I-Shift versnellingsbak.

Electric doors

VOOR VEILIGERE STEDEN

Alle Volvo-stadsbussen kunnen worden voorzien van ons nieuwe opsporingssysteem van voetgangers en fietsers.

Volvo Dynamic Steering

Volvo Dynamic Steering

VDS zorgt voor een moeiteloze besturing bij rotondes en afslaan, en biedt verlichting aan de nek- en schouderspieren van de chauffeur.

Best choice materials

MATERIALEN VAN DE BESTE KEUZE

De carrosseriestructuur en het dak zijn gemaakt van aluminium, dat voor 90% kan worden gerecycled. Dit concept vermindert het gewicht en verlaagt het brandstofverbruik en de emissies.

Extended capacity

UITGEBREIDE CAPACITEIT

De Volvo 7900 S-Charge is beschikbaar in een gelede versie met een capaciteit voor maar liefst 154 passagiers.

Future-proof

KLAAR VOOR DE TOEKOMST

Volvo 7900 S-Charge maken deel uit van onze holistische benadering van duurzame transportoplossingen. Onze partnerschappen met steden over de hele wereld helpen bij het creëren van nieuwe manieren van openbaar vervoer.

Related News

België gaat door met het elektrificeren van het openbaar vervoer - Volvo Bus ontvangt order voor 64 hybride bussen

Volvo Bus heeft opnieuw een grote order voor elektrische bussen ontvangen van de Belgische vervoersbedrijf OTW. De order voor 64 bussen is de grootste order tot nu toe voor Volvo's nieuwste zelfladende hybride-elektrische bus, de Volvo 7900 ...

De luchtreiniger helpt touringcarbedrijven hun werk weer op te pakken

De ECO3-luchtreiniger produceert ozongas en is een van de meest effectieve manieren om chauffeurs en passagiers te beschermen tegen bacteriën en virussen. Hellbergs Buss in Zweden en Meurer Touristik in Duitsland zijn twee bedrijven die de ...

Volvo Buses

Neem contact op

Contact opnemen