Volvo 7900 Electric

Ontdek

De Volvo 7900 Electric-modellen bieden u de flexibiliteit om passagierscapaciteit en laadoplossingen aan te passen aan uw activiteiten. Volvo staat garant voor ergonomie van topklasse voor chauffeurs en baanbrekende veiligheid. In onze elektrische bussen kunnen zowel chauffeurs als passagiers genieten van een aangename ervaring in alle stilte en comfort.

Lengte: 12 m, 18 m of 18,7 m

Maximaal aantal passagiers: 98 (12 m), 150 (geleed)

Vermogen en rijgedrag

Vermogen en rijgedrag

Elektrische bussen van Volvo zijn voorzien van krachtige elektrische Volvo-aandrijvingen en geoptimaliseerde transmissies, voor vermogen en rijgedrag die veiligheid garanderen in de meest veeleisende omstandigheden. Het nieuwe gelede model heeft een dubbele motor en produceert maar liefst 540 pk, wat dezelfde betrouwbare prestaties bergop biedt als een bus van 12 meter. Volledig beladen kan de bus meer dan 50 km/u aanhouden op een helling van 6%. De Hill Start-functie zorgt dan weer voor een veilige start met een zware lading, zelfs op een hellingsgraad tot 20%.

Flexibele batterijconfiguratie

Flexibele batterijconfiguratie

Het aantal passagiers en de actieradius tussen laadbeurten zijn belangrijke criteria bij de beslissing welke batterijcapaciteit nodig is om uw activiteiten zo efficiënt mogelijk uit te voeren. Met onze flexibele batterij-opstellingen kunt u de energieopslag van de bus optimaliseren. De bus van 12 meter heeft een batterijcapaciteit tot 250 kWh en de gelede bus levert tot 300 kWh. Er zijn verschillende laadmogelijkheden: snelladen met een panto of met een kabel in het depot.

Lees meer over laden en batterijen

Meer chauffeurscomfort betekent geen personeelsverloop meer

De Volvo 7900 Electric is ontworpen rond de chauffeur, die indrukwekkend moeiteloos, in alle stilte en comfort kan rijden. Dankzij de stille werkruimte, de ergonomische chauffeursomgeving en Volvo Dynamic Steering ervaart de chauffeur minder stress en meer comfort tijdens het rijden. Alle aspecten van de werkruimte zijn ontworpen om vakkundige chauffeurs aan te trekken, in dienst te nemen en te behouden. Op die manier behoort personeelsverloop definitief tot het verleden.

Dummy

Stilte binnenin

De stille sfeer maakt het makkelijker met elkaar te praten. Wie graag naar muziek luistert, kan het volume lager zetten. De stilte in de bus levert ook voordelen op voor de chauffeur, die minder stress ervaart en meer gefocust en alert blijft.

Dummy

Ergonomisch ontwerp

De comfortabele chauffeursomgeving in een Volvo 7900 Electric is waarschijnlijk de beste op de markt, met een ergonomisch ontwerp van wereldklasse en superieur zicht. De soepele elektrische aandrijving produceert ook minder trillingen tijdens het rijden.

steering wheel

Volvo Dynamic Steering (VDS)

Met Volvo Dynamic Steering hoeft de chauffeur ook veel minder inspanningen te leveren. Moeiteloos manoeuvreren op rotondes en in bochten is een groot pluspunt voor de chauffeur. Bovendien vermindert het de kans op letsels ter hoogte van de nek, schouders en armen.

Veiligheid

Bij Volvo komt veiligheid altijd op de eerste plaats. De Volvo 7900 Electric is uitgerust met tal van veiligheidstechnologieën en systemen ter ondersteuning van de chauffeur die ongevallen helpen te voorkomen. Zone Management met Safety Zones, Pedestrian & Cyclist Detection en optionele veiligheidsgordels op alle stoelen zijn daar slechts enkele voorbeelden van.

Volvo Pedestrian & Cyclist Detection System

Pedestrian & Cyclist Detection System

De Volvo 7900 Electric kan uitgerust worden met ons Pedestrian & Cyclist Detection System. Dit systeem waarschuwt de chauffeur bij een dreigende botsing met zwakke weggebruikers voor de bus.

Safety Zone

Safety Zones

Met Volvo Safety Zones kunt u uw eigen gebieden definiëren waar de omgeving veel van de chauffeur vergt. In een dergelijke zone wordt de rijsnelheid automatisch beperkt tot een snelheid die u bepaalt, bijvoorbeeld in de buurt van scholen en ziekenhuizen of op uw terrein.

Dummy

Electronic Stability Program

De 12 meter lange versie van de Volvo 7900 Electric is uitgerust met Electronic Stability Program (ESP). Hiermee wordt de kans aanzienlijk kleiner dat de bus van de weg afwijkt, zowel in normale rijomstandigheden als op gladde wegen.

Superieur comfort in de bus

Superieur comfort in de bus

Is het buiten berekoud of bloedheet? De Volvo 7900 Electric garandeert steeds de perfecte temperatuur in de bus, met aparte automatische klimaatregelsystemen voor de passagiers en de chauffeur, wat voor optimale werkomstandigheden zorgt. Het verwarmingssysteem is 100% emissievrij tot -5°C. Als het nog kouder wordt, zorgt een brandstofverwarming op HVO of biodiesel voor maximale milieuvriendelijke efficiëntie voor een aangenaam klimaat in de bus.

Dummy