Laden op het terrein met CCS en OppCharge

Volvo 7900 Electric

Laden en batterijen

Dankzij flexibel laden kunt u uw activiteiten op een efficiënte manier plannen. Volvo biedt technologieën om batterijen op te laden waarmee u uw laadmethoden kunt combineren en veranderen. Het aantal batterijen in de bus wordt bepaald op basis van uw individuele activiteiten, het aantal passagiers en de vereiste actieradius tussen laadbeurten.

Flexibel laden

Elke route is anders. De afstand, het aantal passagiers, het weer en de topografie zijn allesbepalend. Daarom biedt Volvo de ultieme flexibiliteit om te laden. Onze elektrische bussen zijn geschikt voor snelladen onderweg, maar ook voor laden via de CCS-stekker. Op die manier kunt u de laadtijden en het vereiste vermogen optimaliseren en laadpatronen afstemmen op uw planning en de logistiek van uw vloot.

Dummy

Laden onderweg

Snel en volautomatisch laden bij eindstations levert een hoge productiviteit op en helpt op schema te blijven. Het OppCharge-systeem is een open architectuur waarmee u vrij bent om de leverancier van uw elektrische apparatuur zelf te kiezen.

Laden met CCS

Laden in het depot

Een Volvo 7900 Electric kan ook geladen worden met een CCS-stekker, tijdens pauzes, buiten piekmomenten of 's nachts. De bussen worden standaard geleverd met een laadpunt vooraan, maar kunnen ook uitgerust worden met een laadaansluiting aan de rechterzijde, voor- of achteraan, voor nog meer flexibiliteit.

Dummy

Batterijprestaties

Volvo heeft jarenlange ervaring met voertuigen op batterijen en weet als de beste hoe optimale batterijprestaties, levensduur van de batterijen en actieradius verkregen kunnen worden tijdens de levensduur van het voertuig. De bus van 12 meter heeft een batterijcapaciteit tot 250 kWh en de gelede bus tot 300 kWh.

Slim laden onderweg met Volvo

Slim laden onderweg met Volvo

Bekijk de video
Bus op de weg

Gegarandeerde e-prestaties met Volvo

Voor elektrische bussen zijn speciale vaardigheden nodig. Daar heeft Volvo uiteraard aan gedacht. Al onze elektrische bussen worden online opgevolgd. In combinatie met ons unieke door Volvo ontwikkelde energiebeheersysteem kunnen we de gunstigste servicecontracten voor e-mobiliteit op de markt bieden. Een voorbeeld daarvan is ons Battery Contract, voor gegarandeerde batterijprestaties tegen een vaste maandelijkse kostprijs. Een ander voorbeeld is ons Electric Driveline Contract, met onderhoud van alle onderdelen, van laadapparatuur tot elektromotoren en transmissie.

Lees meer over onze servicecontracten voor e-mobiliteit