Met de Volvo Electric Hybrid begint voor uw stad een nieuw tijdperk in openbaar vervoer. Een hoger serviceniveau en toegang tot gebieden die voorheen onbereikbaar waren, zijn slechts enkele voorbeelden van de voordelen voor de stadsbewoners.

Energiebesparingen

Een Volvo 7900 Electric Hybrid verbruikt gemiddeld 75% minder diesel. De rest van de benodigde energie is afkomstig van teruggewonnen energie en het laadstation bij de terminal. De totale energiebesparing bedraagt 60%!

Zwijgen is goud

Geluid staat steeds hoger op de stedelijke agenda en brengt forse kosten met zich mee voor de maatschappij. Elektrische hybrides rijden gemiddeld tot 70% van de route op elektriciteit. U hoort het verschil.

Laat uw stad ademhalen

In de elektrische modus produceert de Volvo 7900 Electric Hybrid geen emissies. Hierdoor kan worden gereden in kwetsbare gebieden en zijn zelfs indoor haltes mogelijk. En dan hebben we nog niet eens de langetermijneffecten op de gezondheid genoemd.

Een nieuwe reiservaring

Aan boord van een Volvo 7900 Electric Hybrid kunt u op normale toon met elkaar praten, naar muziek luisteren op een lager volume of gewoon van de stille rit genieten. Puur passagiersgenot.

Volvo 7900 Electric Hybrid

Stel u een stad voor zonder verkeersgeluiden

Bekijk de introductievideo
Volvo 7900 Electric Hybrid

Voorzieningen

Beproefde technologie

Beproefde technologie

De aandrijflijn van de Volvo Electric Hybrid is een uitbreiding op de beproefde aandrijflijn die wordt gebruikt in de Volvo 7900 Hybrid. Het verschil zit in de krachtige elektromotor, de grotere energieopslag en de uitrusting voor Opportunity Charging.

Opladen in 6 minuten

Opladen in 6 minuten

De oplaadinterface bevindt zich op het dak van de bus. Alle bewegende delen zijn in de pylon aangebracht, waardoor er minder onderhoud aan het voertuig nodig is. De oplaadtijd is gewoonlijk 6 minuten en vindt plaats bij de eindhaltes.

Volvo Dynamic Steering

Volvo Dynamic Steering

VDS zorgt voor een moeiteloze besturing bij rotondes en afslaan, en biedt verlichting aan de nek- en schouderspieren van de chauffeur.

Voor veiligere steden

Voor veiligere steden

Alle Volvo-stadsbussen kunnen worden voorzien van ons nieuwe opsporingssysteem van voetgangers en fietsers.

Flexibiliteit

Flexibiliteit

Een Volvo 7900 Electric Hybrid biedt geweldige flexibiliteit. Snelle oplaadmogelijkheden bij de eindstations houden de productiviteit op peil en zorgen dat u uw planning haalt. Bovendien rijdt de bus op elektriciteit op bepaalde trajecten, maar op elke willekeurige route is ook de hybridewerking mogelijk.

Elektrische deuren

Elektrische deuren

Elektrisch bediende deuren zijn niet alleen sneller en betrouwbaarder, ze verlagen ook het brandstofverbruik met een ongelooflijke 2%.

ELEKTROMOBILITEIT

ELEKTROMOBILITEIT

De toekomst is Elektrisch

Elektromobiliteit

Services

Blue Service Contract

Blue Service Contract

Het Volvo Blue Contract dekt het preventieve onderhoud dat nodig is om uw voertuig in topconditie te houden.

Blue Service Contract
Safety Zones

Safety Zones

Voorzichtig rijden is veilig rijden. Wilt u uw chauffeur helpen de voorschriften te volgen, dan kunt u zones met een vaste maximumsnelheid definiëren. In de zone kan het voertuig de vooraf ingestelde maximumsnelheid dan gewoon niet overschrijden.

Safety Zones
Environmental Zones

Environmental Zones

Een speciale service voor elektrisch-hybride bussen. Met Environmental Zones kunt u een zone opgeven waar uw bussen volledig elektrisch rijden en de dieselmotor wordt uitgeschakeld.

Environmental Zones

DOWNLOADEN

Meer informatie

De belangrijkste voordelen van de Volvo 7900 Electric Hybrid vallen meteen op. Hieronder vindt u links naar nog meer kenmerken, feiten en cijfers.

Volvo Electric Hybrid in Hamburg

Volvo Electric Hybrid in Hamburg

Volvo Bus - Volvo Electric Hybrid in Hamburg

Andere bussen

Volvo 7900 Hybrid
Volvo 7900 Hybrid

Betrouwbaarheid, zuinigheid en milieuprestaties.

Volvo 7900 Electric
Volvo 7900 Electric

Voor de slimme stad van de toekomst.

Volvo 8900
Volvo 8900

Uw hardwerkende partner.

Volvo Bus

Volvo Bus

Neem contact op

Contact opnemen