België gaat door met het elektrificeren van het openbaar vervoer - Volvo Bus ontvangt order voor 64 hybride bussen

Volvo Bus heeft opnieuw een grote order voor elektrische bussen ontvangen van de Belgische vervoersbedrijf OTW. De order voor 64 bussen is de grootste order tot nu toe voor Volvo's nieuwste zelfladende hybride-elektrische bus, de Volvo 7900 S-Charge. De bussen worden in de tweede helft van 2021 geleverd en zullen worden ingezet voor vervoersdiensten in de regio's Luik, Charleroi, Waals-Brabant en Namen-Luxemburg.

Volvo's 7900 S-Charge

“België bewijst opnieuw voorloper te zijn op het gebied van geëlektrificeerde openbaarvervoersoplossingen, en wij bij Volvo Bus zijn erg verheugd daarbij een partner te zijn. Samen kunnen we de Belgische ambities voor aantrekkelijk, duurzaam en efficiënt openbaar vervoer verwezenlijken,” zegt Anna Westerberg, CEO van Volvo Bus.

De order voor 64 Volvo's 7900 S-Charge maakt deel uit van een grotere raamovereenkomst tussen OTW, Volvo Bus en andere partners. OTW is van plan de komende vier jaar in totaal 430 hybride bussen ter waarde van 12 miljoen toe te voegen aan het wagenpark. Volvo Bus heeft in 2018 ook al circa 100 elektrisch-hybride bussen geleverd aan OTW.

”De Volvo 7900 S-Charge voldoet uitstekend aan onze technische en commerciële eisen. De totale eigendomskosten (TCO) en de levertijd maakten voor ons het verschil ten opzichte van de concurrentie,” zegt Vincent Peremans, Administrateur Général de OTW.

De Volvo 7900 S-Charge, die in 2020 werd geïntroduceerd, heeft geen oplaadinfrastructuur nodig. Het energieterugwinningssysteem van de bus wordt gebruikt om de accu's tijdens het rijden op te laden. De bus kan op alleen elektrische energie afstanden tot één kilometer afleggen en met snelheden tot 50 km/u. Dit leidt tot een aanzienlijke brandstofbesparing en zorgt voor minimale emissies en veel minder geluidsoverlast bij bushaltes en in stedelijke zones waar lage emissies een eis zijn.

”De Volvo 7900 S-Charge is een van onze schoonste bussen en genereert tot 40% minder CO2-uitstoot dan een vergelijkbare dieselbus. Met de ondersteuning van het geofencing-systeem Volvo Zone Management kan de bus zo worden geprogrammeerd dat deze in bepaalde vooraf gedefinieerde gebieden, zoals zones met lage emissies, in elektrische modus rijdt,” zegt Eric De Roy van Volvo Bus België.

De Volvo 7900 S-Charge bussen voor deze order van OTW worden geproduceerd op de productiefaciliteit van Volvo Bus in het Poolse Wroclaw en zijn eind 2021 klaar voor levering.

Göteborg
7 april 2021

Joakim Kenndal, Head of Media Relations, Volvo Bus Corporation,
e-mail: joakim [dot] kenndal [at] volvo [dot] com 

Eric de Roy, Director Volvo Bus, België, e-mail eric [dot] de [dot] roy [at] volvo [dot] com.

Related News

Nieuwe Volvo 9900 voor Alk Reizen

Op 28 januari 2020 leverden we deze prachtige Volvo 9900 - 13m aan Alk Reizen. Dit is de tweede Volvo touringcar in hun wagenpark.

...

Noteer dit Volvo bus event alvast in uw agenda!

Met genoegen nodigen wij u uit op woensdag 27 maart voor een speciaal event. U maakt er kennis met het volledig nieuwe gamma Volvo 9900 en 9700 touringcars en hun ongekende efficiency, comfort en veiligheid.

...

Eerste Volvo hybride bussen voor MIVB-STIB worden geleverd

De eerste Volvo 7900 hybride bussen voor MIVB-STIB worden geleverd. Begin november gaan ze in dienst. In totaal zullen de komende maanden 110 bussen worden geleverd....