Volvo Bus

belgië

Volvo Buses verkoopt 90 hybride bussen aan MIVB-STIB

Volvo Buses heeft een order van MIVB-STIB ontvangen voor 90 hybride bussen. Met dit order heeft Volvo Buses nu wereldwijd 4000 bussen en in België bijna 200 bussen uit het Electromobility gamma verkocht.
Volvo 7900 Hybrid

Het merendeel van de bussen zal dit jaar nog geleverd worden en in dienst worden genomen. Het order omvat eveneens onderhoud en herstelling dat door Volvo Truck Center Brussels zal uitgevoerd worden. Hiervoor zullen 5 extra gespecialiseerde techniekers worden aangenomen en opgeleid.

Met dit nieuwe order voor hybride bussen, neemt Volvo Bus een belangrijke stap in de verdere uitbreiding en modernisering van het openbaar vervoer in Brussel. Het doel van Brussel is om de volledige vloot ten laatste tegen 2030 te elektrificeren.

“België blijft het voortouw nemen in de evolutie naar schoner en stiller stadsvervoer. Een jaar geleden ontvingen we een even groot order voor elektrische hybride bussen van de TEC voor de steden Charleroi en Namen. Nu kiest Brussel ook bewust voor onze technologie. Dit is echt een bijzonder groot succes en het brengt ons totaal aantal geëlektrificeerde bussen naar meer dan 4000 voertuigen,” aldus Håkan Agnevall, President Volvo Buses.

Volvo heeft al 90 hybride en 101 elektrische hybride bussen in België verkocht. Het Electromobility gamma van Volvo Buses omvat hybride, elektrische hybride en 100% elektrische bussen.

Uitbreiding Speciaal opgeleide techniekers
Het onderhoud voor de bussen uit het electrombility gamma wordt gedaan in speciaal uitgeruste Volvo Trucks en Buses garages. Het personeel heeft een extra opleiding gekregen om veilig en efficiënt aan de bussen te kunnen werken. Deze ploeg techniekers zal nu worden uitgebreid met 5 nieuwe collega’s. De vacatures hiervoor zullen binnenkort worden opengesteld.

Volvo 7900 Hybrid
De Volvo 7900 Hybrid rijdt volledig elektrisch en emissievrij van stilstand tot ca 20 km/u. Van zodra de snelheid toeneemt, treedt een lichte dieselmotor in werking. Het brandstofverbruik en de CO2 emissie dalen met 30 à 40% vergeleken met de conventionele dieselbus. Stikstofoxiden en deeltjes dalen met de helft.

14-03-2018

Voor meer informatie kunt u terecht bij :
Helena Lind, Manager Media Relations, Volvo Bus Corporation
Tel: +46 (0)31-323 62 57

Get in touch

Als mondiaal bedrijf zijn we trots op lokale activiteiten. Zoek een Volvo-contactpersoon bij u in de buurt. We zijn er om u te helpen.