The next step: Arriva en Volvo realiseren volledige elektrische stadsdienst Leiden

Volvo zet voet aan wal in Nederland met volledig schoon en stil busvervoer
The next step: Arriva en Volvo realiseren volledige elektrische stadsdienst Leiden

Bas Dubois (Volvo), Floor Vermeulen (provincie Zuid-Holland), Martine Leewis (Leiden), Martijn van de Weijer en Anne Hettinga (Arriva)

Alle 23 bussen waarmee Arriva in opdracht van de provincie Zuid-Holland het openbaar vervoer in de stad Leiden verzorgt, zullen per september 2019 elektrisch zijn. Donderdag 28 juni ondertekenden Arriva en Volvo een contract voor de productie en levering van een compleet elektrische busvloot.

Hiermee zet Volvo voet aan wal in Nederland met volledig schoon en stil busvervoer. Anne Hettinga, voorzitter Raad van Bestuur van Arriva Nederland, en Bas Dubois, Director Bus France-Benelux Volvo, ondertekenden het contract in bijzijn van gedeputeerde Floor Vermeulen van de provincie Zuid-Holland.

Anne Hettinga is verheugd: “Dit is een flinke stap in de verduurzaming van het openbaar vervoer in de provincie Zuid-Holland. Met gezamenlijke duurzaamheidsambities zijn de provincie Zuid-Holland, Arriva en Volvo in staat om een volledige stadsdienst in één keer uitstootvrij te maken.”

Gedeputeerde Floor Vermeulen vult aan: “Als provincie maken we werk van de energietransitie. Niet alleen wegen maken we CO2 neutraal, ook het openbaar vervoer maken we samen met de vervoerbedrijven steeds schoner. De aanpak die we samen in Leiden hebben, kan een voorbeeld zijn voor andere steden.”

Grote opdracht voor Volvo
De levering van 23 elektrische bussen van Volvo op de Nederlandse markt is de eerste in zijn soort. De bussen hebben een batterijcapaciteit van 200 kWh en zijn 80% energiezuiniger dan vergelijkbare dieselbussen. De vloot zal worden geladen door vier OppCharge laadpalen welke door ABB geleverd worden.

Bas Dubois: “Emissieloos en stil openbaar vervoer is de sleutel om het stedelijk gebied leefbaar te maken en te houden. Daarom zijn wij als Volvo zeer vereerd de volledige stadsdienst te mogen elektrificeren in ‘sleutelstad’ Leiden.”

Verlenging ov-concessie Zuid-Holland Noord
Arriva verzorgt sinds december 2012 het openbaar vervoer in de concessie Zuid-Holland Noord. Deze maand werd de lopende concessie met twee jaar verlengd. De verlenging biedt de mogelijkheid een grote stap te zetten in de verduurzaming van het openbaar vervoer. Daarnaast wordt ook de R-net formule doorgevoerd op de lijn Leiden-Katwijk.

Related News

België gaat door met het elektrificeren van het openbaar vervoer - Volvo Bus ontvangt order voor 64 hybride bussen

Volvo Bus heeft opnieuw een grote order voor elektrische bussen ontvangen van de Belgische vervoersbedrijf OTW. De order voor 64 bussen is de grootste order tot nu toe voor Volvo's nieuwste zelfladende hybride-elektrische bus, de Volvo 7900 ...

Nieuwe Volvo 9900 voor Alk Reizen

Op 28 januari 2020 leverden we deze prachtige Volvo 9900 - 13m aan Alk Reizen. Dit is de tweede Volvo touringcar in hun wagenpark.

...

Noteer dit Volvo bus event alvast in uw agenda!

Met genoegen nodigen wij u uit op woensdag 27 maart voor een speciaal event. U maakt er kennis met het volledig nieuwe gamma Volvo 9900 en 9700 touringcars en hun ongekende efficiency, comfort en veiligheid.

...