ZORG VOOR HET MILIEU

ZORG VOOR HET MILIEU

De steden van de toekomst vormgeven

Wereldwijd staan steden voor dezelfde uitdaging: groeien op een duurzame manier. Openbaar vervoer speelt hierin een sleutelrol en het is onze visie om mondiaal toonaangevend te worden in duurzame transportoplossingen.

Zorg voor het milieu

Zorg voor het milieu

De zorg voor het milieu is een kernwaarde van Volvo. Maar het gaat ons om veel meer dan alleen schone lucht. Het gaat om verantwoordelijk gebruik maken van hulpbronnen en om strategieën voor een milieuvriendelijke en kostenefficiënte infrastructuur. Hierdoor kunnen we uiteindelijk schone, stille en efficiënte transportoplossingen leveren die geheel nieuwe mogelijkheden bieden voor moderne stadsontwikkeling.

De toekomst is elektrisch

De toekomst is elektrisch

Bij Volvo Bus richten we al onze inspanningen op het ontwikkelen van openbare transportsystemen zonder lawaai, CO2 en andere uitstoot. We vinden dat het onze verantwoordelijkheid is om de overgang te bespoedigen waardoor elektriciteit de belangrijkste energiebron wordt voor het openbaar vervoer in de steden. Momenteel lopen we voorop met oplossingen op het gebied van elektromobiliteit en verwezenlijken we nieuwe concepten voor duurzame planning en stedelijke groei.

Baanbrekende hybrides en elektrische bussen

Baanbrekende hybrides en elektrische bussen

Onze elektrische voertuigen bewijzen onze toonaangevende positie in oplossingen op het gebied van elektromobiliteit. Volvo Bus heeft al ruim 4000 hybride bussen geleverd over de hele wereld. Onze plug-in-hybrides rijden in verschillende Europese steden en onze geheel elektrische bussen vinden hun weg op diverse markten.

Stel u een stad voor zonder verkeersgeluiden

Stel u een stad voor zonder verkeersgeluiden

Bekijk de introductievideo

MILIEUVRIENDELIJKE TECHNOLOGIEËN

Volvo is wereldleider in elektromobiliteit en heeft wereldwijd meer dan 4200 hybrides en elektrische hybridebussen verkocht. Het gebruik van elektriciteit in plaats van fossiele brandstof heeft directe en langdurige positieve effecten op het milieu en op de levenskwaliteit.

Parallelle hybridetechnologie

Parallelle hybridetechnologie

De unieke parallelle hybridetechnologie van Volvo bespaart brandstof en vermindert de emissies. Een ander voordeel is dat de motor niet stationair hoeft te draaien bij de bushalte en dat de bus geruisloos kan wegrijden in de elektrische modus.

Efficiënt opladen

Efficiënt opladen

Bij de Volvo 7900 Electric verloopt het opladen snel en volledig automatisch bij de eindhalte, zodat de productiviteit op peil blijft en u uw planning haalt.

Bekijk hoe het werkt (YouTube)
I-Coaching

I-Coaching

I-Coaching helpt u om zuiniger te rijden. Het systeem geeft onmiddellijk feedback over parameters als te hoog toerental, onnodig stationair draaien en te hoge snelheden.

Veiligheid

Veiligheid

Rijd naar uw bestemming met de veiligheid van Volvo

Veiligheid van Volvo
Kwaliteit

KWALITEIT

Nr.1 in klanttevredenheid

Kwaliteit