Volvo Bus

belgië

Volvo 9900

De Volvo 9900 is met zijn elegantie en houding een premium ervaring voor iedereen: chauffeurs, passagiers en eigenaren. Een krachtige nieuwe motor en een nieuwe chauffeursomgeving maken van elke kilometer achter het stuur een geweldige ervaring. Passagiers zullen genieten van het luxe comfort en de veiligheid. En operators zullen de uitstekende brandstofefficiëntie, uptime en betrouwbaarheid waarderen. Het is echt een premium coach, klaar voor wat komen gaat.

Een geweldige chauffeurservaring

Het besturen van de nieuwe Volvo 9900 is een sensationele beleving. Perfect zittend in het nieuwe chauffeurscompartiment krijgt u dat speciale gevoel van controle. Met de nieuwe motor met 500 pk en de vernieuwde I-Shift-transmissie met nog sneller schakelen kunt u vanaf lage toeren snel opschakelen. Voeg daar nog onze unieke Volvo Dynamic Steering aan toe. Het resultaat is een extreem subtiel vermogen, soepel schakelen en licht sturen voor comfortabele en veilige ritten.

Brandstofefficiëntie en biobrandstof

De nieuwe 13l-motor en aandrijflijn zijn voorzien van verschillende brandstofbesparende technologieën, waarmee het brandstofverbruik tot wel 9% kan worden verminderd in vergelijking met de vorige motor. Een nieuwe indeling van de motorruimte met een uniek koelsysteem dat wordt aangedreven door elektrische ventilatoren en lagere toeren bij kruissnelheid zijn hiervan twee voorbeelden. De motor is leverbaar met drie vermogensniveaus, van 420 tot 500 pk. Voor verbeterde milieuprestaties kunnen ze allemaal rijden op HVO, en kunnen de versies met 460 en 500 pk ook op biobrandstof rijden.

Prestaties

De eerste keus van uw passagiers

Legendarisch comfort en veiligheid zijn een kenmerk van Volvo. En de Volvo 9900 is geen uitzondering. De nieuwe 13l-motor en aandrijflijn verbeteren het rij- en rijcomfort nog verder. Verhoogde stabiliteit, minder trillingen en minder lawaai maken elke kilometer een ontspannen ervaring voor de passagiers.

Ervaring aan boord

Bekroond ontwerp

Krachtige uitstraling en onderscheidende persoonlijkheid. Het moment dat u de Volvo 9900 voor het eerst ziet, voelt u dat dit een speciale touringcar is. De elegantie en de aantrekkelijke details zijn werkelijk opvallend. Het design van de unieke raamlijn onderstrepen de luxe indruk. De afgeronde voorkant geeft de touringcar een vriendelijke en zelfverzekerde look en combineert een geweldig uiterlijk met een uitstekende aerodynamica. Bovendien zorgen de kenmerkende V-vormige lichten van Volvo voor een sterke identiteit, zelfs op afstand.

Optimaal comfort voor passagiers

Dit is de touringcar voor de meest veeleisende passagiers. Ze zitten comfortabel, omgeven door zorgvuldig geselecteerde materialen, elegante afwerkingen en harmonische tinten. De Volvo 9900 biedt een uniek zicht naar buiten dankzij de oplopende raamlijn en theatervloer. Een perfect klimaat en een veelzijdig infotainmentsysteem van topklasse completeren de touringcar voor een perfecte reis van uw passagiers.

 

Reizen met de veiligheid van Volvo

In elke Volvo is veiligheid vanaf het begin ingebouwd. De nieuwe Volvo 9900 is uitgerust met geavanceerde veiligheidssystemen die de chauffeur helpen om ongevallen te voorkomen. En natuurlijk kunnen alle passagiersstoelen worden uitgerust met 3-puntsveiligheidsgordels. Voor jongere passagiers zijn er ISOFIX-bevestigingen voor kinderzitjes en verhogingskussens en ook kunnen we geïntegreerde achterwaarts gerichte kinderzitjes aanbieden.

Lees hier meer over Veiligheid van de Volvo 9900

Lane Keeping Support

Een waarschuwingssysteem dat de chauffeur waarschuwt als de touringcar op het punt staat onbedoeld een rijstrookmarkering te overschrijden.

Volvo Dynamic Steering

Een technologie die de stuurrespons en de stuurprecisie verbetert, waardoor de belasting op de schouders, nek en armen van de chauffeur afneemt.

 

Driver Alert System

Veiligheid begint bij de chauffeur. Het nieuwe Driver Alert System detecteert wanneer u slaperig of afgeleid bent en geeft een signaal wanneer het tijd wordt voor een pauze.

Volvo Connect

Met Volvo Connect kunt u brandstof besparen, de efficiëntie vergroten, beschikbaarheid garanderen, de veiligheid verbeteren en de productiviteit verhogen. Volvo Connect is uw systeem voor wagenparkbeheer en uw toegang tot de wereld van Volvo Bus-services. Connected services, evenals documentatie en werkplaatshulpmiddelen - alles op één plek.

Lees hier meer over Volvo Connect

Zone Management

Een unieke Volvo-service op basis van geofencing, maar met extra functies. Bijvoorbeeld veiligheidszones, waarbij de rijsnelheid binnen een gedefinieerd gebied of deel van de route vooraf is ingesteld.

Zone Management

Voertuigstatus

Als een waarschuwing op het dashboard van de chauffeur verschijnt, wordt ook een melding naar Volvo Connect verzonden. Dit betekent dat er geen tijd verloren gaat. U kunt uw chauffeur assistentie verlenen en beslissen of deze moet terugkeren naar de remise of zijn/haar dienst kan afmaken. Dit verhoogt de inzetbaarheid aanzienlijk.

Voertuigstatus

Werkplaats services

Volvo Connect biedt een reeks werkplaatsservices met diagnostiek, softwaredownloads, documentatie en instructies voor onderhoud en reparatie. En u kunt zelfs de juiste reserveonderdelen online vinden.

Werkplaatsservices

Langere onderhoudsintervallen

Met de nieuwe 13-liter motor zijn de onderhoudsintervallen langer dankzij de geavanceerde motor en een installatie met een uniek koelsysteem met elektrische ventilatoren. De temperatuur wordt in alle omstandigheden laag en gelijkmatig gehouden en de motor werkt in optimale omstandigheden.

 

Onderhoudscontracten

De beschikbaarheid van uw touringcar is essentieel voor de winstgevendheid. En met onze uptime-services en servicecontracten zullen uw touringcars het nodige onderhoud en reparaties op het juiste tijdstip hebben - zodat het werk gewoon door kan gaan.

Onderhoudscontracten

Wilt u meer weten?

Stuur ons een vraag

Wilt u verder praten? Vul dan ons contactformulier in zodat we contact met u kunnen opnemen.

Privacybeleid *

Als u dit formulier instuurt en daarbij het selectievakje voor het privacybeleid aanvinkt, geeft u Volvo Group toestemming uw persoonlijke gegevens op te slaan en te gebruiken voor doeleinden die verband houden met uw vraag.

Kennisgeving over privacy en andere informatie

Contact met Volvo

Zoek een Volvo-verkoper die alles in het werk stelt om u te ondersteunen, zodat u uw dagelijkse taken zo efficiënt en winstgevend mogelijk kunt uitvoeren.

Plaatselijke verkoopcontacten

Een servicecentrum zoeken

Volvo heeft een van de meest uitgebreide servicenetwerken van de sector, met meer dan 1500 servicecentra over de hele wereld.

Onze servicecentra