Volvo Bus

belgië

Volvo Bus op Busworld Kortrijk 2017: “Electromobility and Safety” in focus

“Electromobility, active safety and a thinking bus”. Dit zijn belangrijke aandachtspunten van Volvo Bus op de komende Busworld beurs in Kortrijk die plaatsvindt van 20 tot en met 25 oktober 2017.
Volvo 7900 EH
Elektrisch aangedreven bussen zijn de toekomst voor zowel grote als kleine steden. Deze Volvo 7900 Electric Hybrid is in dienst in Värnamo, Zweden met zo’n 19.000 inwoners.

Met meer dan 3500 wereldwijd verkochte hybride, elektrische hybride en elektrische bussen, gaat Volvo Bus door met de ontwikkeling van elektrisch gedreven voertuigen. Tijdens Busworld zal Volvo de meest recente versie tonen van de Volvo 7900 Electric, in combinatie met het ‘OppCharge’ laadsysteem.

De eerste vier Volvo 7900 elektrische bussen gingen begin deze zomer in dienst in de stad Differdange in Luxemburg. Sindsdien werden meerdere orders ondertekend, o.a.  door de steden Harrogate in Engeland en Malmö in Zweden. Volgend jaar zal Volvo Bus volledig elektrische gelede bussen inzetten in het openbaar vervoer in Göteborg. In de thuisstad van Volvo werden al eerder 10 en 12-meter bussen ingezet in het stads- vervoer.

Tijdens Busworld zal Volvo Bus ook een aantal belangrijke actieve veiligheidsvoorzieningen en mogelijkheden tot autonoom rijden voorstellen, voor zowel de stadsbussen als voor de langeafstandsbussen. De “thinking bus” simulator biedt bezoekers de mogelijkheid om Volvo Dynamic Steering (VDS), (PCDS) Pedestrian & Cyclist Detection System, Bus Stop Docking Concept en vele andere oplossingen te ervaren in realistische omstandigheden.

Bezoekers die zelf een rit met de bus willen maken, kunnen gebruik maken van de georganiseerde demoritten met o.a. de Volvo 7900 Hybrid Articulated (gelede hybride) en met een Volvo 9700 met VDS.

De Volvo stand bevindt zich in hal 5 (stand 502).

31 augustus 2017